top of page

Stichting A Marron Kompas Feliciteert Astrid Elburg met Haar Benoeming als Voorzitter van het Herdenkingscomité Slavernijverleden

Bijgewerkt op: 3 jul.We zijn verheugd om onze felicitaties uit te spreken aan mevrouw Astrid Elburg voor haar recente benoeming als voorzitter van het Herdenkingscomité Slavernijverleden. Deze benoeming, bekendgemaakt op 13 juni 2024 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), markeert een belangrijke mijlpaal in de erkenning en herdenking van het slavernijverleden in Nederland.

Astrid Elburg brengt een schat aan ervaring mee als organisatieadviseur en academica, en heeft een sterke achtergrond in inclusief leiderschap en diversiteit. Haar werk bij instellingen als de Vrije Universiteit Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit toont haar toewijding aan het bevorderen van eerlijke en inclusieve gemeenschappen. We zijn ervan overtuigd dat haar leiderschap zal bijdragen aan een diepgaandere en rechtvaardigere herdenking van de slachtoffers van het slavernijverleden.

De benoeming van Elburg is niet alleen een erkenning van haar indrukwekkende professionele kwalificaties, maar ook van haar persoonlijke betrokkenheid bij het doorgeven van de verhalen en het erfgoed van de Afro-Nederlandse gemeenschap. Het Herdenkingscomité speelt een cruciale rol in het vergroten van het bewustzijn over het Nederlandse slavernijverleden en in het organiseren van activiteiten die de herinnering levend houden.

Bij Stichting A Marron Kompas zetten wij ons in voor het behoud en de promotie van de cultuur en geschiedenis van de Marron gemeenschap. De benoeming van Astrid Elburg als voorzitter van het Herdenkingscomité sluit perfect aan bij onze missie om de verhalen en het erfgoed van de nazaten van de Marron-gemeenschap en andere groepen die door de slavernij zijn getroffen, te eren en te delen.

Wij zien deze benoeming als een kans om de dialoog over het slavernijverleden te verdiepen en om bredere erkenning te krijgen voor de unieke bijdragen en het rijke culturele erfgoed van de Marron gemeenschap in Nederland. We kijken ernaar uit om samen te werken met het Herdenkingscomité onder leiding van Astrid Elburg om betekenisvolle en inclusieve herdenkingen te realiseren.

Stichting A Marron Kompas feliciteert Astrid Elburg van harte en wenst haar veel succes en wijsheid in haar nieuwe functie. Wij zijn vastbesloten om samen te werken aan de missie van het Herdenkingscomité en om een bijdrage te leveren aan de waardige herdenking van alle slachtoffers van het slavernijverleden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de geschiedenis wordt geëerd en dat de verhalen van onze voorouders nooit worden vergeten.

Volg ons op onze sociale mediakanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen rondom het slavernijverleden en de Marron gemeenschap. Samen kunnen we een impact maken en een stem geven aan degenen die onterecht zijn onderdrukt.


Bezoek onze website voor meer informatie: Stichting A Marron Kompas.


Voor meer informatie over Astrid Elburg en haar werk, bezoek haar website: Astrid Elburg.

 

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page