top of page

Team

Ons toegewijde team zet zich in voor tribale volkeren, met een focus op de marrongemeenschap. We geloven in culturele diversiteit, behoud van erfgoed en het verbeteren van levensomstandigheden. Samen bouwen we aan een rechtvaardige en inclusieve samenleving.

A Marron Kompas Team

Het team van "A Marron Kompas" is een groep individuen die zich inzet voor de belangen en duurzame ontwikkeling van de Marrongemeenschappen in Suriname. Als een organisatie die voortkwam uit de 'Gaan Kuutu' op Langatabiki, heeft het team als doel om de positie en rechten van de Marrons te versterken en strategische oplossingen te bevorderen voor de uitdagingen waarmee de gemeenschappen worden geconfronteerd.

Het team bestaat waarschijnlijk uit leden van verschillende Marronstammen en vertegenwoordigers van diverse organisaties die zich inzetten voor de Marrongemeenschappen. Dit omvat mogelijk traditionele leiders, dorpsvertegenwoordigers, academici, experts op het gebied van wetgeving, milieu, onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur en andere relevante disciplines. Het is een divers team dat de brede behoeften van de Marronbevolking kan begrijpen en aanpakken.

De taken van het team omvatten waarschijnlijk:

bottom of page