top of page

In Memoriam: Lucien Vriese (1961-2024)

Bijgewerkt op: 3 jul.

Met diep leedwezen hebben wij vernomen van het overlijden van Lucien Vriese op donderdag 20 juni 2024. Namens Stichting A Marron Kompas willen wij onze oprechte condoleances en medeleven betuigen aan de familie, vrienden en dierbaren van Lucien Vriese.

Lucien Vriese, geliefd bij velen, was een uitzonderlijk getalenteerde komiek en een culturele pionier binnen de Surinaamse gemeenschap. Bekend van het populaire programma "1 en 1 is 3", bracht hij met zijn humor en scherpe inzichten talloze mensen aan het lachen en zette hij tegelijkertijd belangrijke maatschappelijke kwesties op een luchtige maar effectieve manier op de agenda. Zijn unieke stijl en zijn vermogen om het publiek te raken met zijn vertellingen en grappen maakten hem tot een onmisbare figuur in de Surinaamse cultuur.

Als Stichting A Marron Kompas erkennen wij de diepe impact die Lucien Vriese heeft gehad op onze gemeenschap. Zijn werk ging verder dan alleen vermaak; hij was een stem voor de mensen, een bruggenbouwer tussen verschillende gemeenschappen en een onvermoeibare pleitbezorger voor het behoud van onze culturele identiteit. Zijn humor was niet alleen een bron van vreugde, maar ook een krachtig middel om bewustzijn te creëren en verandering te stimuleren.

Lucien's talent voor komedie en zijn toewijding aan de kunst hebben een blijvende indruk achtergelaten. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die hij heeft geïnspireerd en vermaakt. Zijn vermogen om mensen samen te brengen en te laten lachen, zelfs in moeilijke tijden, was een gave die wij allen zullen missen.

Naast onze persoonlijke condoleances aan de familie en vrienden, wil Stichting A Marron Kompas ook de gehele Surinaamse samenleving condoleren met het verlies van deze unieke persoonlijkheid. Lucien Vriese heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op ons cultureel erfgoed, en zijn heengaan betekent een groot verlies voor ons allen.

We hopen dat de familie en vrienden van Lucien Vriese troost kunnen vinden in de vele mooie herinneringen aan zijn leven en werk. Moge zijn ziel rust vinden en zijn geest van vrolijkheid en positiviteit ons blijven begeleiden in de toekomst.

Rust zacht, Lucien Vriese. Uw lachen en uw werk zullen altijd in onze harten blijven voortleven.


Met oprechte deelneming,

Stichting A Marron Kompas

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page