top of page

Pusugrunu akkoord


Het Pusugrunu Akkoord vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van de rechten en welzijn van de inheemse en Marron gemeenschappen in Suriname
Het Pusugrunu Akkoord

Het Pusugrunu Akkoord vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van de rechten en welzijn van de inheemse en Marron gemeenschappen in Suriname, en A Marron Kompas heeft een cruciale rol gespeeld in het realiseren van deze historische overeenkomst. Als een organisatie die zich inzet voor het versterken van de positie van Marron gemeenschappen en het bevorderen van hun culturele erfgoed, hebben we ons ingezet om dialoog en samenwerking tussen de gemeenschappen en de Surinaamse overheid te bevorderen, waarbij we samenwerken met lokale leiders, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties om een duurzame en rechtvaardige oplossing te vinden.

Dankzij de toewijding en het harde werk van alle betrokken partijen, hebben we significante vooruitgang geboekt in het waarborgen van landrechten, het verbeteren van onderwijs en gezondheidszorg, en het beschermen van de culturele identiteit van de Marron gemeenschappen. We zijn toegewijd om te blijven werken aan het versterken van de positie van deze gemeenschappen en het bevorderen van hun rechten en welzijn.

A Marron Kompas blijft een toegewijde partner in het bevorderen van sociale rechtvaardigheid, culturele erkenning en duurzame ontwikkeling, en we zijn trots om deel uit te maken van deze baanbrekende overeenkomst.Getekende Pusugrunu Akkoord
.pdf
Download PDF • 5.54MB


16 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Oct 30, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Het Pusugrunu Akkoord is een mijlpaal in de strijd voor de rechten en het welzijn van de inheemse en Marron gemeenschappen in Suriname, en A Marron Kompas heeft hierin een doorslaggevende rol gespeeld. Hun toewijding aan het versterken van de Marron gemeenschappen en het beschermen van hun culturele erfgoed is bewonderenswaardig. Deze overeenkomst markeert een belangrijke stap in de richting van duurzame ontwikkeling, sociale rechtvaardigheid en culturele erkenning. Fantastisch werk van alle betrokkenen!

Like
bottom of page