top of page

Langatabiki akkoord


In oktober 2019 kwamen vertegenwoordigers van verschillende Marronstammen en organisaties bijeen op Langatabiki om 259 jaar vrede tussen de Marrons en koloniale heersers te herdenken en te vieren.
Langatabiki akkoord


In oktober 2019 kwamen vertegenwoordigers van verschillende Marronstammen en organisaties bijeen op Langatabiki om 259 jaar vrede tussen de Marrons en koloniale heersers te herdenken en te vieren. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de Commissie 10 Oktober 2019 en het Traditioneel Gezag der Paamaka, stond in het teken van 'Strategische Duurzame Ontwikkeling voor Tribalen & Inheemsen'.

Tijdens het evenement werden diverse onderwerpen besproken, waaronder de evaluatie van het "Diitabiki Akkoord", grondenrechten, de afwezigheid van bepaalde stammen, de oprichting van de stichting 'A Marron Kompas', en de uitdagingen waarmee Marrongemeenschappen te maken hebbenLangatabiki Verklaring 2019
.pdf
Download PDF • 3.99MB

34 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Gast
30. Okt. 2023
Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Het is inspirerend om te zien hoe Marronstammen en organisaties in oktober 2019 samenkwamen op Langatabiki om 259 jaar vrede en hun culturele rijkdom te herdenken en vieren. Dit soort evenementen benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling en eenheid onder de tribale en inheemse gemeenschappen. Prachtig initiatief!

Gefällt mir

Gast
30. Okt. 2023
Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Prachtig initiatief

Gefällt mir
bottom of page